ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ MAURO CAFFE TRK

MAURO CAFFE TRK | ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ MAURO CAFFE 01

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία του Ιταλικού εσπρέσο ξεκινάει στο Reggio Calabria.

Το Νοέμβριο του 1949 κοντά στο λιμάνι του Reggio Calabria, ο Demetrio Mauro τοποθετεί μια μεταχειρισμένη μηχανή καφέ χωρητικότητας 20 λίτρων σε μια αποθήκη στην οδό Florio 101 και δημιουργεί τον “Mauro Caffé”. Αυτός ο «αυτοδημιούργητος άνδρας», όπως αναφέρεται, ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε να συσκευάσει τον καφέ (μέχρι τότε πουλιόταν χύμα) κάτω από την δική του ονομασία.

Ξεκινώντας από αυτή τη μικρή μηχανή καφέ, ο Caffé Mauro αύξησε γρήγορα την παραγωγή της εταιρείας από 3 quintals την ημέρα κατεργασμένου καφέ το 1952 σε 15 quintals την ημέρα το 1957. Η αγορά, όμως, ήθελε περισσότερα. Το 1958 η παλιά αποθήκη εγκαταλείπεται και η παραγωγή μεταφέρεται στην οδό Borrace, σ’ένα χώρο 10.000 τ.μ. Αυτό το σημαντικό βήμα ήταν η αρχή μιας νέας επιχειρηματικής περιόδου. Μόλις μετά από δυο χρόνια ήταν απαραίτητο να επεκτείνουν την αρχική κατασκευή με καινούργια καθώς και εξοπλισμό που επέτρεπε την παραγωγή 300 quintals τη μέρα, από διάφορες ποικιλίες καφέ της καλύτερης ποιότητας. Μία εντυπωσιακή επιτυχία που οδήγησε επίσης στο κτίσιμο του σύγχρονου εργοστασίου Villa San Giovanni, το 1997, και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η συνεχής αφοσίωση στην ποιότητα, σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας και η αποφασιστικότητα να δημιουργήσει και να υποστηρίξει οτιδήποτε πρωτοποριακό χάρισαν στον Caffé Mauro ένα Ιταλικό success story, αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο. Έχει εδραιωθεί στην Ευρωπαϊκή Αγορά και πέρα απ’ αυτήν σε όλα τα κανάλια διανομής (με μαγαζιά, καφετέριες και εστιατόρια), ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ένας καφές εξαιρετικός

Η φιλοσοφία της παραγωγής διαδικασίας της εταιρείας εξασφαλίζει μείγματα ανώτερης ποιότητας. Ο Caffé Mauro εισάγει καφέ από τη Βραζιλία, την Αφρική, την Κεντρική Αμερική και την Ασία, τον επεξεργάζεται, τον προσαρμόζει σύμφωνα με πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια και τον διαθέτει στην Ιταλία και ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργώντας μία διαφοροποιημένη γκάμα προϊόντων που καλύπτει όλους τους τομείς της παγκόσμιας αγοράς. Το πάθος για τη γεύση και το προϊόν οδηγεί τον Caffé Mauro να ελέγχει επιτυχώς όλα τα στάδια που ακολουθούν την αγορά: από το καβούρδισμα μέχρι τη σύνθεση των επιλεγμένων μειγμάτων και τη συσκευασία τους.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Μοντέρνος λόγω παράδοσης

Για να εξασφαλίσει τη φρεσκάδα, ο Caffé Mauro ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ιταλία που εφάρμοσε μία νέα τεχνολογία συσκευασίας που αργότερα έγινε στάνταρ πρακτική της βιομηχανίας καφέ. Μία ακόμα τεχνολογική καινοτομία που ξεχωρίζει τον Caffé Mauro από τον ανταγωνισμό είναι η αργή διαδικασία καβουρδίσματος των κόκκων καφέ – παρατεταμένη περίοδος προετοιμασίας και ψήσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες που εξασφαλίζουν ότι οι κόκκοι δεν θερμαίνονται υπερβολικά, διατηρώντας τα φυσικά έλαιά τους και δημιουργώντας μία επικάλυψη καραμέλας, που αποτρέπει το κάψιμό τους. Για αυτό το λόγο ο καφές Mauro είναι φυσικά πιο γλυκός και έχει μοναδικό άρωμα και πλούσια γεύση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το πάθος για τον καφέ, η προστασία και η διάδοση της κουλτούρας του αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Caffè Mauro. Για αυτό δημιουργήθηκε και στην Ελλάδα η Ακαδημία Καφέ: ένας χώρος συνάντησης στον οποίο οι ειδικοί του Caffè Mauro ανταλλάσσουν απόψεις και καλωσορίζουν τους λάτρεις του ποιοτικού ιταλικού καφέ. Τα στελέχη της Ακαδημίας σε Ιταλία και Ελλάδα, επισκέπτονται καθημερινά την αγορά, εντοπίζουν τις ανάγκες των καταναλωτών και αναζητούν καινοτόμες λύσεις. Ως ειδικοί του καφέ, ελέγχουν καθημερινά κάθε στάδιο του κύκλου παραγωγής, από τη σωστή επιλογή των ποικιλιών προέλευσης και το αργό ψήσιμο, μέχρι το τελικό προϊόν, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες. Η Ακαδημία όμως δημιουργήθηκε πάνω απ' όλα με στόχο τη διάδοση της κουλτούρας του καφέ και την προσφορά υψηλού επιπέδου μαθημάτων εκπαίδευσης, με τέσσερα επίπεδα εξειδίκευσης. Όλοι όσοι ολοκληρώνουν καθένα από αυτά τα επίπεδα και περνάνε τις σχετικές εξετάσεις με επιτυχία, λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής που εκδίδεται από τον Caffè Mauro, μέλος σημαντικών εμπορικών ενώσεων. Στην Ακαδημία, η κατανάλωση καφέ αποτελεί μια εμπειρία στην οποία συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Τα μαθήματα διδάσκουν πώς να παρατηρείτε και να δοκιμάζετε τον καφέ μέσα από την όραση, τη μυρωδιά και τον ουρανίσκο, καθώς και να αναπτύσσετε την ικανότητα ανίχνευσης της ποιότητας, του αρώματος, της γεύσης και του σώματος των επιλεγμένων ποικιλιών καφέ. Το σύνθημα της Ακαδημίας μάλιστα είναι "non esiste un solo caffè né un solo modo di berlo” (δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος καφέ, ούτε μόνο ένας τρόπος να το πιείτε).